Paket

Vi är måna om att er vistelse hos oss ska bli en härlig upplevelse.
Ta gärna en titt på de paket vi har att erbjuda eller kontakta oss med önskemål om vad just ni vill uppleva.

Myspaket

Boka in en myshelg med del i dubbelrum, frukost, 2-rätters middag samt ett bad i vårt massagebad eller i vår utomhus jacuzzi. Pris per person 895:- 

YOGA & MUSIK
Yin/Yang/Röstyoga och levande musik
5-7okt
i Siljansnäs


När Björkberget lyser som mest i rött och guld möts vi i yogan och musiken. Vi håller till i ljusa lokaler på muséet naturum Dalarna med utsikt över Siljan och kommer att utöva yoga i olika former, delvis till livemusik på harpa och kontrabas. Retreatet leds av Sandra Pandevski, Livet Nord och Charlotta Frostensson-Brolund som guidar dig in yin yoga, yang yoga och röstyoga. På lördagskvällen får du även möjlighet att njuta av en konsert på Siljansnäs hotell med harpa, kontrabas och fiol.
 
Området kring naturum Dalarna och Siljansnäs hotell är en idyll med mysiga timmerstugor, stora natursköna områden med berg, sjö och skog. Utsikten från Björkberget där naturum är beläget har belönats med en trea i Guide Michelain! Siljansnäs hotell ligger straxt nedanför, ca 600 meter från, naturum Dalarna.


Inga förkunskaper krävs. Retreatet passar för både vana och nya yogis!

NÄR?  Fredag 5/10 incheckning och kl.17.00 Introduktion + kvällsyoga – Söndag 7/10 fika +utcheckning ca kl.15.00.

RESA? Kommer du med tåg/buss till Leksand ordnar hotellet med transporter. Anmäl gärna innan.

PRIS? Helpension fredag-söndag inkl. kurs och konsert, med del i dubbelrum 3 700 kr, enkelrum 3 900 kr.

BOKA / Kontakt
Retreatet erbjuder ett begränsat antal platser. BOKA REDAN NU!
• BOKA via Yogobe: yogobe.com/se/events/yoga-musik-siljansnas  
• BOKA via hotellet + Frågor om anmälan/logi/mat/transport: info@siljansnashotell.se, 0247-233 00.
• Frågor om kursinnehåll och yogamattor mm: nordlivet@gmail.com, 070-441 40 01.

Vad behöver du?
• Yogamatta (hör av dig om du behöver låna så försöker vi ordna det.)
• Filt eller ett stort badlakan
• Mjuka, sköna kläder som inte sitter i vägen

Plats/Loker/Adresser
Yoga: Naturum Dalarna, Buffils Annas väg 30. www.naturumdalarna.se
Boende: Siljansnäs Hotell, Buffils Annas väg 18. www.siljansnashotell.se
Gratis parkering. Hämtning/lämning vid anländande med tåg till Leksand, kontakta hotellet 0247-231 22.PRIS/Vad ingår?
Pris: 3700 kronor (del i dubbelrum), 3900 (enkelrum).
Detta ingår:
• 2 nätter på Siljansnäs hotell, del i dubbelrum eller enkelrum.
• 2 frukostpaket (lördag och söndag), 1 middag/varmrätt (fredag), 1 tvårätters middag (lördag) samt 2 lunchpaket (lördag och söndag)
• 6 yogapass (röstyoga inkluderat)
• Tillgång till kurbad och utomhus jacuzzi
• Konsert lördag kväll på hotellet.


Upplägg
Vi börjar fredag kväll med introduktion och ett lugnt kvällspass kl.18-19.30.
Kl.20 blir det en lättare middag.
På lördagen får du 3 pass. Morgonyoga, Röstyoga och på eftermiddagen ett längre dynamiskt Yang-pass till livemusik. Frukost, lunch, fika och tvårätters middag serveras på hotellet.
Söndagen inleds med ett skönt morgonpass till livemusik och kring/efter lunchtid ett sista avslutande yogapass innan fika och hemresa. Frukost, lunch och fika på hotellet.
Mellan passen har du tid och möjlighet att röra dig ute i naturen eller i mysiga Siljansnäs och t.ex. besöka Krukan på Mon, Leksandsstolen, Ateljé Alpha med textilkonst och Västibyns Tapetseri. Eller så kan du boka in dig på den lilla SPA-avdelningen som hotellet erbjuder, med utomhus jacuzzi samt två stora kurbad.
Om du åker tåg till Leksand ordnar hotellet med transporter till och från Siljansnäs.
Mer info: www.siljansnashotell.se

Om YOGA-formerna

Under det här retreatet kommer du att få utöva yoga i olika former där du får möjlighet att gå in i din kropp och i ditt sinne på olika sätt. Vinyasa flow, från mjuka djupgående positioner (Yin) till mer kraftfulla fysiska utmaningar och flow (Yang). Genom att balansera yin, vila, och yang, aktivitet, i livet i stort ökar vårt välbefinnande på alla plan. Utöver detta kommer du att få utöva röstyoga som är en stillsam djupgående yoga där du använder din röst.

Vinyasa betyder ”andningssynkroniserad rörelse". I vinyasayoga samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika positioner. Vinyasayoga är egentligen mer ett sätt att yoga än en specifik yogastil och hur den läggs upp är upp till den som leder klassen. Vissa innehåller mer meditation, vissa mer kraftfulla positioner och vissa har ett mer spirituellt fokus. Och under klassens gång kan djupdykningar i teknik förekomma.
Yang Yoga handlar precis som Vinyasa flow om sättet man utför yogan på. Det är en fysisk, aktiv het yoga där kroppen och rörelsen används för att stilla sinnet. I Yangyogan används rörelser från Ashtangayogan, Iyengaryogan och Poweryogan.Yogan bygger styrka, ökar rörlighet och smidighet, ger god balans och kropsskontroll med en medveten andning och fokusering av sinnet som röd tråd. Yogaformen balanserar kropp och själ, stimulerar energiflödet och får oss att vara mer närvarande i nuet.
Yin Yoga kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. I yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia, bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen och hålla positionen en längre stund. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar. Yin Yoga lämpas sig särskilt bra på kvällen och i en mer uppmjukande variant på morgonen.

RÖSTYOGA
Nada Yoga – ljudyoga – är en övergripande term för toning, chanting och mantrasång och spelar en omfattande roll i alla ursprungliga yoga-traditioner. I Nadayogan finns kunskapen om vibrationens betydelse för att på ett djupt och inkännande sätt kunna lyssna in kroppen. Nada Yoga – och i det här fallet röstyoga – är ett kärnfullt verktyg för att balansera och förena kropp, själ och sinne med hjälp av vår egen ton och vibration. Här kan du läsa mer om Röstyoga: www.holiyoga.se/blank-v75b1


Om lärarna
Sandra Pandevski
Har undervisat yoga i över tio år i städer som Barcelona, Stockholm och Malmö. Numera har hon sin bas i Göteborg där hon undervisar i vinyasa flow och yin yoga. Hon har även utbildat yogalärare. Du hittar henne även på Yogobes egen sida. Sandra tar med dig på en resa, där hon är din guide men det mesta finner du själv, inom dig.
 
Livet Nord
​​​​​​​Är världsturnerande frilansmusiker till vardags och har haft yogan med sig sedan många år. Sedan sin grundutbildning i Global Yoga 2013 undervisar hon med vinyasa flow som grund och 2017 startade hon Yoga i Siljansnäs. Livet guidar dig in i Din yoga med andning, sekvenser, flow, teknik och intentioner. Du kan även få höra henne spela fiol på lördagens kvällskonsert.


Susanna Sundberg
Är frilansande operasångerska och röstyogalärare. I denna mjuka och kraftfulla yoga möts två av hennes passioner i livet, yoga och röst. Som operasångerska har hon, utöver sången, skådespeleriet och musicerandet, arbetat mycket med kroppsnärvaro. Genom röstyogan hjälper hon dig att använda din röst och andning för att komma i närmare kontakt med kropp, själ och sinne.Om musikerna
Ismahni - Harpa
Ismahni skapar gränsöverskridande konserter där hon kombinerar klassisk musik, rytmik och improvisation till en självklar helhet. Hennes varma, estetiska uppenbarelse och förmåga till närvaro på scenen trollbinder publiken.

Daniel Wejdin - Kontrabas
En kreativ och intuitiv konstnär, improvisatör och låtskrivare med båda fötterna djupt rotade i jorden och hela universum i sina händer. Du kan ha sett honom med Kultiration, Marcus Berg Markandeya, Àra, First Aid Kit, Kaja, Räfven och Volodja .

Livet Nord - Quinton (femsträngad violin)
Livet rör sig i gränslandet mellan olika genrer och är fast medlem i bl.a. New Tide Orquesta och Kaja. Hon har medverkat i ett otal projekt och föreställningar. 2015 utsågs hon till Årets Artist på Folk- och världsmusikgalan.